- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вимблдон све ближи – Циципас тоне све дубље

© Tanjug / Marijan MuratСтефанос Циципас
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
Пратите нас
Како припремни турнири пред Вимблдон одмичу, тако делује да је конкуренција Новака Ђоковића пред престижни Гренд слем све слабија. Стефаносу Циципасу, грчком тенисеру, припреме теку јако лоше јер је на три турнира уписао само једну победу па ће бити равно чуду ако на Вимблдону за Новака или младог Карлоса Алкараса Грк буде представљао опасност.
Стефанос Циципас одлучио је да се после Ролан Гароса добро посвети припреми за Вимблдон, али питање је колико би турнира стигао да одигра да је бар на једном стигао у завршницу.
Грчки тенисер елиминисан је у другом колу турнира на Мајорци од Јаника Ханфмана резултатом 6:4, 3:6, 6:2. На почетку првог сета Немац је направио брејк, а Циципас током целог сета није успео да се врати.
Наговештај преокрета дао је добијањем другог сета у ком је најпре спасао три брејк лопте, а потом одузео Немцу сервис гем. Међутим, Циципас није успео да побољша игру у трећем сету, док је Немац имао нешто бољи проценат првог сервиса.
Два брејка допустио је Грк и тако уписао трећи пораз на трави ове сезоне. Циципас је претходно играо на турниру у Штутгарту, где је такође испао у другом колу након што је био слободан у првом колу.
Једину победу уписао је у Халеу против Барере, али је и на турниру у Немачкој најдаље стигао до другог кола. Истина је да трава грчком тенисеру дефинитивно није омиљена подлога и да то није подлога на којој он прави велике резултате, али од петог тенисера света ипак се очекује много више него што је друго коло турнира 250 серије.
Циципас је на Мајорку стигао као бранилац трофеја који је уједно и његов први и до сада једини на трави. Грк је на Вимблдону најдаље стигао до четвртог кола и то 2018. године. Међутим, ове сезоне Циципас није у сјајној прилици и зато би своју игру требало да прилагоди и трави јер нема ниједну титулу од почетка године.
Осим финала Аустралијан опена, Стефанос је играо још само финале Барселоне, а како ствари стоје за озбиљнији помак мораће да сачека сезону на бетону.
Циципас је само један у низу тенисера који су се лоше показали пред почетак Вимблдона. Осим Новака Ђоковића који је први фаворит и Карлоса Алкараса који је освојио Квинс, потенцијални фаворити на трави имају проблема.
Матео Беретини и Ник Кирјос и даље су тек опорављени од повреда и нису сигурни колико ће моћи да покажу, док се на турниру у Халеу повредио и Јаник Синер. Дакле, Вимблдон ће ове године бити отворен за изненађења, стара или нова.
Трећи Гренд слем у години почиње трећег јула и траје до 16. јула.
Новак Ђоковић, Вимблдон, Лондон - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
СПОРТ
Зелена трава „дома“ Новаковог
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
СПОРТ
Арапи поред фудбалске желе и тениску империју: Алкарас пристаје – Кирјос веран свом ставу
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
СПОРТ
Хамад и Наталија на корак од главног жреба Вимблдона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала