- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Прави човек на правом месту

© AFP 2023 / JOSE JORDANКарло Анћелоти
Карло Анћелоти - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Пратите нас
Легендарни италијански стручњак Kарло Анћелоти (64) биће нови селектор Бразила на чију ће клупу званично сести следећег лета када му истекне уговор са Реалом из Мадрида.
Ову информацију потврдио је лично председник Фудбалског савеза Бразила Едналдо Родригес.
Анћелоти ће водити екипу од лета 2024, а до тада на клупи петоструког светског шампиона биће тренер Флуминенсеа Фернандо Динис. Италијан ће предводити репрезентацију Бразила на Kопа Америка у САД наредног лета.
Ово ће бити први селекторски ангажман за трофејног тренера, који је на почетку тренерске каријере радио у националном тиму Италије. Тада је био у стручном штабу Арига Сакија на Светском првенству у Америци 1994.
Могуће је да је на избор Анћелотија утицала чињеница да је кроз каријеру сјајно радио са бразилским играчима. Од Каке, Диде, Кафуа и осталих, па све до Винисијуса Жуниора, Родрига или Милитаоа, са којима тренутно сарађује у Реалу.
Анћелоти је четвороструки освајач Лиге шампиона као тренер, а током богате каријере предводио је највеће клубове Европе - Милан, Челси, Реал, Пари Сен Жермен, Бајерн, Јувентус, Наполи, Евертон...
Смтрају га једним од најбољих тренера када је у питању однос са звездама у тиму, и потенцирају да увек успева да сачува аутритет без обзира ко је на другој страни. Уосталом, успевао је да држи својевремено под контролом чак и Кристијана Роналда.
„Тренирао сам га две године без икаквих проблема. У ствари, он је решавао моје проблеме. Да ли се неко ко даје по гол на свакој утакмици уопште и може сматрати проблемом? Кристијано добро тренира, опседнут је детаљима и лако га је тренирати. Ради се о изванредном фудбалеру“, рекао је Анћелоти.
Бразилски тим управо је „накрцан“ звездама попут Нејмара, Жезуса, Ришарлисона, Рафиње, Винисијуса, Родрига, којима само треба врхунски стручњак са ауторитетом попут Анћелотија да искажу сав потенцијал.
Иначе, Италијан би могао да седне на клупу Бразила и пре јуна наредне године, али само уколико дође до превременог прекида сарадње са Реалом, што се у овом тренутку не чини као извесна ствар.
У сваком случају, Бразил је изабрао сјајно решење за клупу националног тима, рекло би се - прави човек на правом месту.
Звезда и Зенит - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Звезда заблистала против Зенита
Звезда и Зенит - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Руси лепо дочекали Србе – Месечина и Ужичко коло са разгласа, „Боже правде“ пре утакмице
Стадион Маракана пред меч Црвена звезда – Клуж - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Звезда „уловила капиталца“ за три и по милиона евра! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала