- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дан за изненађења на Вимблдону – фаворити на тешком испиту

© AP Photo / Alberto PezzaliКристофер Јубанкс
Кристофер Јубанкс - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
Пратите нас
После ране елиминације на турниру у Штутгарту стекао се утисак да Матео Беретини неће имати велике шансе на Вимблдону, сли после прва три меча Италијан са великом дозом самопоуздања напада Карлоса Алкараса. Матео је само једно од потенцијалних изненађења, јер би чудо могао да направи Кристофер Јубанкс против Стефаноса Циципаса.
Вимблдон је ушао у другу недељу и донео је велики број изненађења која би могла да наставе да се ређају већ са првим мечом.

Захуктали Американац и уморни Грк

Први на терен излазе Кристофер Јубанкс и Стефанос Циципас. Чудесни Американац игра најбољу сезону у каријери, а посебно се истакао на трави где је освојио и свој први трофеј на турниру на Мајорци.
Са друге стране Циципас се није показао на припремним турнирима, бележио је ране елиминације на чак три места, а онда је на Вимблдону тек почео да подиже форму мада делује да то и даље није највишем нивоу грчког тенисера.
После меча са Ласлом Ђереом, Грк се пожалио на своје тело које физички није спремно сто одсто, а меч против Американца биће његов пети узастопни дан на терену јер је одлучио да игра и дубл са братом Петросом.
Циципас ће бити фаворит, као боље рангирани тенисер, као играч са више искуства у великим мечевима, али је грчки тенисер против Ласла низао грешке које Србин није знао да искористи, што ће Американац имати прилику да исправи.

Данилов тежак тест

Прилику да направи изненађење има и Јиржи Лехечка, мада се њему остављају и најмање шансе против руског тенисера Данила Медведева. Рус такође не може да се похвали добром формом при доласку на енглеску траву јер је испао у првом колу Хертогенбоша,а потом у трећем колу турнира у Халеу.
Ипак, Данил је прилично био сигуан у прва три меча на Вимблдону, а једини сет изгубио је од Мартона Фучовића. У дуел са руским тенисером Лехечка улази после неколико сјајних мечева, имао је незгодне ривале, али је савладао и Офнера и Серундола, а потом и Пола после пет сетовима због чега му се ипак остављају шансе за изненађење.

Пробуђени Бугарин спрема изненађење?

Други део дана резервисан је за два спектакла! Изузев наставка меча Новака Ђоковића и Хуберта Хуркача, на терен ће Холгер Руне и Григор Димитров и на папиру је јасно да је Данац велики фаворит.
Међутим, бугарски тенисер игра фантастично ове године на престижној енеглеској трави, а ако то није могло да се види против Шимабукуре и Ивашке, јасно се видело против Тијафоаа. Димитров је сјајног Американца елиминисао у три сета, и тиме дефитинитивно упалио аларм за своје наредне противнике.
Руне се намучио против Алехандра Давидовича Фокине и успео је да га савлада после исцрпне борбе од пет сетова. Григор ће бити одморнији, али ће бити изузетно сјајно видети два тенисера са пуно самопоуздања и невероватном жељом за победом.
Димитров заиста има лепу прилику да се приближи успеху који је направио 2014. године када је на Вимблдону стигао до полуфинала. Бугарски тенисер после дуго времена игра одлично,а Данас очигледно има потешкоћа.
Последњи дуел може да донесе и највеће изненађење које у једну руку и није изненађење.

Меч дана

Матео Беретини, италијански тенисер, дуго се борио са повредом и опоравком од исте, а када је елиминисан на старту турнира у Штутгарту постајала је бојазан да се мајстор за траву још увек није вратио.
Италијан је тенисер који током сезоне не мора да оствари ниједан значајно велики успех, али када дође на траву у његовом тенису можете да уживате! Доласком на Вимблдон победио је самог себе и вратио се тамо где припада.
Од старта је имао можда и најтежи жреб од свих тенисера који су ушли у другу недељу Вимблдона. Најпре је савладао сународника Лоренца Сонега, затим је славио против увек незгодног Алекса Де Минора, а потом је поразио и Александра Зверева да би стигао до Карлоса Алкараса.
Фасцинантан је податак да Беретини од почетка турнира није изгубио ниједан свој сервис гем што јасно показује колико добро италијански тенисер игра на Вимблдону.
Алкарас је без сумње показао свој таленат, игра неупоредиво боље него што је прошле године на трави, међутим падови против Ђарија у претходно мечу главни су показатељ да је Матео у овом дуелу заправо играч који има велику шансу.
Уколико се изненађења не десе, почетак друге вимблдонске недеље биће узбудљив и оно што је сигурно обележиће га и више него квалитетан тенис.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
СПОРТ
Лудост или традиција? Какво је то правило које је прекинуло меч Новака и Хуркача
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
СПОРТ
Наталија, хвала ти!
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
СПОРТ
Енглези је опет провоцирали, Белорускиња узвратила: „Звижди ми пијана гомила“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала