- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мира у сузама завршила бајку на Вимблдону

© AP Photo / Alastair GrantМира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
Пратите нас
Невероватна Мира Андрејева, 16-годишња руска тенисерка, није успела да се пласира у четвртфинале Вимблдона после велике борбе против Американке Медисон Киз која је слаавила након преокрета 3:6, 7:6, 6:2.
Енглези нису желели да изузетно талентованој Мири Андрејевој доделе специјалну позивницу, али младој Рускињи то уопште није било потребно.
Трудом, радом и фантастичним тенисом какав не играју далеко старије и искусније тенисерке, Мира Андрејева стигла је чак до осмине финала најпрестижнијег тениског турнира и то преко квалификација. Сваки меч био је пробијање свог рекорда,а у претходна три сусрета изгубила је само један сет и то у првом колу против Ванг Ксиј.
Мина је требало да је сачека у осмини финала против Медисон Киз, али ни далеко искуснија Американка није имала решење за руско чудо од детета на старту дуела.
Иако је на почетку деловало да се Мира ипак неће снаћи против бивше финалистикиње УС Опена када је Киз повела 2:0, Рускиња се пробудила, почела да напада и не само да је вратила брејк већ је потпуно преокренула сет.
Терала је Американку на грешке и Медисон их је на крају уписалса 12 па тако десет винера нису имала велики значај.
Фуриозна игра Андрејеве наставила се у другом сету у ком је потпуно држала конце у својим рукама. Повела је лако уз брејк, потом га и потврдила и дошла до великих 4:1. У првих пет гемова Американка је направила чак 11 неизнуђених грешака.
Млада Рускиња је ипак средином другог сета такође посустала па је Американка искористила прилику да се врати у меч након што је Мири одузела сервис гем. После тај-брејка Киз је изборила трећи сет.
На исти начин га је отворила као први, али је овога пута потврдила брејк и повела са 3:0. У току петог гема Мира је чак и заплакала јер више није знала како да пружи отпор искусној противници.
Андрејева нема за чим да жали, за њу има много времена, а оно што је постигла на Вимблдону је невероватно велики успех.
Кристофер Јубанкс - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
СПОРТ
Дан за изненађења на Вимблдону – фаворити на тешком испиту
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
СПОРТ
Лудост или традиција? Какво је то правило које је прекинуло меч Новака и Хуркача
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
СПОРТ
Наталија, хвала ти!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала