- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Италијан који има рецепт за Србију брани Јокића: „Савршено разумем“

© Tanjug / Lynne SladkyМајами - Денвер, Никола Јокић, 4. утакмица
Мајами - Денвер, Никола Јокић, 4. утакмица - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2023
Пратите нас
Селектор Италије Ђанмарко Поцеко који је на Акрополис купу и трећи пут поразио Србију после фантатичних представа у Београду и у Берлину, поручио је да савршено разуме Николу Јокића који неће играти за Орлове на престојећем Мундобаскету.
Харизматични стручњак који је одрастао у Трсту и гледао је више југословенску него италијанску кошарку, у опширном интервјуу за „BasketballSphere“ прокоментарисао је то што ће Србија бити лишена услуга најбољег кошаркаша планете Николе Јокића.
Упркос освајању шампионског прстена са Денвером, где је у финалу НБА лиге пао Мајами, кошаркаш из Сомбора растужио је нацију одлуком да прескочи још једно велико такмичење с националним тимом.
„Што се тиче Јокића, он је играо током претходног лета. Могу да кажем да је он заиста сјајна особа и фантастичан кошаркаш. Све најлепше сам чуо о њему. Понашао се увек професионално, али то су одлуке које играчи понекад морају да донесу. Не само због себе, већ и због неких других ствари. Одбити репрезентацију понекад значи одморити се. Никола Јокић вероватно размишља о наредној години и Олимпијским играма. Одазвати се свако лето на позив репрезентације? То једноставно није могуће. Кошарка данас није иста као у годинама када сам ја играо. Колико је Никола Јокић одиграо утакмица претходне сезоне у НБА лиги? Понекад се играч једноставно мора одморити. Поштујем његову одлуку. Понекад морате да кажете: 'Извините, ја не могу да играм'. Савршено разумем такве одлуке“, изјавио је Ђанмарко.
Никола Топић - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2023
Мундобаскет 2023
Агент открио судбину српског бисера пред Мундобаскет
Присетио се Ђанмарко и осмине финала Евробаскета прошле године, када је његово искључење било иницијална каписла за буђење Италије, која је успела да елиминише фаворизовану Србију у осмини финала.
„У том тренутку сам осетио да су моји играчи дали максимум и да конкуришу саставу у ком се налази један од најбољих играча света, Никола Јокић. Хтео сам да им покажем спремност за борбу. Све почиње поштовањем. Пре свега према Саши Даниловићу. Он је провео велики део своје каријере у Италији, заиста их поштујем све из тог периода, па све до састава у ком се налазе Гудурић, Јарамаз, Калинић. Можда је за неке у том тренутку моја рекација била претерана, али ме није брига“, искрен је Италијан.
Човек који је у кратком временском периоду показао да има рецепт за Србију, што потврђују три победе на три различита такмичења, открио је да му је узор легендарни Душан Дуда Ивковић.
„Тренер увек може да направи катастрофу. Једном ми је Душан Ивковић рекао да сваки тренер мора да направи неку катастрофу како би био добар. Научио ме је да тренер мора да направи неко ср**е како би порастао као тренер. Осим тога, главни тренер може играче да учнни максимално 50 одсто бољим. Остало је на њима. То ми је рекао пре неколико година и запамтио сам то“, закључио је Италијан Ђанмарко Поцеко.
Србија која се у групи на Мундобаскету састаје са Јужним Суданом, Кином и Порториком, могла би у нокаут фазу поново да налети на Италију, која ју је оставила без Олимпијских игара у Токију, а вратила је кући и са прошлогодшњег Евробаскета.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Хуанчо Ернангомез - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2023
Мундобаскет 2023
Лука је обрадовао Словенију, а Шпанија за јубилеј послала свету јасну поруку
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Мундобаскет 2023
Главобоље Светислава Пешића – недостаје више од половине тима са Евробаскета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала