- Sputnik Србија, 1920
Самит БРИКС
Самит БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка), којим председава Јужноафричка Република, одржава се од 22. до 24. августа у Јоханесбургу. Очекује се да лидери земаља „петорке“ на самиту разматрају проширење организације.

Бела кућа: Америка не сматра БРИКС потенцијалним геополитичким ривалом

© AP Photo / Patrick SemanskyБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
Пратите нас
САД не сматрају БРИКС потенцијалним геополитичким ривалом, изјавио је саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан.
На брифингу за медије Саливан је упитан да ли је Вашингтон забринут да би БРИКС могао да „угрози САД на економском, геополитичком плану“.

„Не сматрамо БРИКС нечим што би могло да се развије у некаквог геополитичког ривала САД или нешто слично томе“, рекао је Саливан.

Самит БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка) одржава се од 22. до 24. августа у Јоханесбургу. Самитом председава Јужноафричка Република. Према речима министра спољних послова те земље Наледија Пандора, лидери земаља „петорке” ће на самиту разговарати о питању проширења организације.
Раније је објављено да је више од 20 земаља поднело формалне пријаве за придруживање асоцијацији, међу њима су: Аргентина, Иран, Алжир, Тунис, Турска, Саудијска Арабија и Египат.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
Самит БРИКС
Путинова порука на самиту БРИКС: Дедоларизација неповратан процес /видео/
Самит БРИКС - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
Самит БРИКС
Самит БРИКС, обратили се лидери земаља-чланица /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала