- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал открио зашто није честитао Новаку титулу: „Боље је када је цени“

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, готово да никада није заборавио да честитика својим великим ривалима Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу на титулама, али чини се да Швајцарац и Шпанац ипак заборављају да честитају њему. Надал је у емисији „Мовистар“ открио и прави разлог зашто српском асу није честитао трофеј на УС Опену.
Од момента када је Новак Ђоковић освојио четврти УС Опен, односно 24. Гренд слем прошло је довољно времена да се сумирају све честитке, међутим једна још увек није стигла на адресу првог тенисера света.
Рафаел Надал ове године честитао је Новаку на освојеном Ролан Гаросу одмах по заврешку турнира, али се није огласио после УС Опена, за шта је открио разлог.
„Истина је да још нисам послао никакву поруку Ђоковићу из чистог незнања. Када освојиш нешто тако важно, из искуства знам да је боље одвојити време да цениш ту поруку. Послаћу је, али нисам још то урадио“, рекао је Надал.
Прослављени „Бик са Мајорке“ открио је и да нема пуно пријатеља међу тенисерима, али да се повремено чује са Роџером Федерером.
„Наравно, слао сам поруке Карлосу Алкарасу када је победио или када је требало да победи. Остали… на „туру“ немам много пријатеља, ја сам из друге генерације. Разговарам са Федерером с времена на време", рекао је Надал.
У истом интервјуу Шпанац је истакао да планира да се врати следеће године на терен, али да не очекује да ће бити у стању да осваја Гренд слемове.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
СПОРТ
Нечастан напад Надала на Ђоковића: „Да није рекордер био би фрустриран“
Новак Ђоковић и Никола Ћаћић против Немачке - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
СПОРТ
Ћаћић за Спутњик: „Новак даје све од себе за Србију – можемо до Салатаре“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
СПОРТ
„Новак је као Кирјос” – свет и даље прича о „спуштању слушалице“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала