- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак је највећи спортиста свих времена“ – Британац са српским асом пореди само једног човека

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Када је Новак Ђоковић освојио и 24. Гренд слем у каријери постао је готово немогућ задатак наћи аргумент за то да српски ас није највећи тенисер свих времена. Међутим, Грег Руседски, бивши британско-канадски тенисер, сматра да Новак није само највећи тенисер, већ и највећи спортиста свих времена.
Грег Руседски, бивши четврти тенисер света, често је у јавности истицао колико су успеси Новака Ђоковића важни за историју тениса и српског аса готово увек је хвалио. После УС Опена Руседски је поново говорио о српском асу и овога пута му дао још један епитет.
„Новак је за мене најбољи спортиста на планети у овом тренутку, невезано о ком спорту се ради. Његова доследност, оно што ради на терену и шта ради у његовим годинама“, сматра Руседски.
Британско-канадски тенисер верује да је Новаку циљ да освоји још неколико Гренд слем титула.
„Рекао бих да је Новак ГОАТ који жели да освоји 27, 28 слемова како би се дистанцирао од ‘чопора‘. Сустигао је Маргарет Корт, не само да жели да буде најбољи тенисер, он жели то да буде у сваком погледу. За њега је олимпијско злато наредне године у Паризу огроман изазов“, истакаоје Руседски.
Једини спортиста који Новаку може да буде конкурент у трци за највећег спортисту свих времена Руседски сматра да је Том Брејди са којим је српски ас велики пријатељ.

„То што ради Новак није радио нико осим Тома Брејдија са победама у Суперболу. Иронично, баш је Брејди био у Ђоковићевој ложи и гледао га како осваја УС Опена“, закључио је Руседски.

Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
Миомир јури два полуфинала у истом дану
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
Некада Надал и Федерер, а сада – ко то инспирише Ђоковића?
Џон Мекинро - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
Кад и Мекинро занеми... /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала