- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јеленин тренер се огласио после неправде и позвао Новака у помоћ: „Систем не функционише“

© AP Photo / Jim RassolЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
Пратите нас
Јелена Рибакина, тенисерка руског порекла која игра под заставом Казахстана, одлучила је да се повуче са турнира у Токију због здравствених проблема, међутим одлуци је претходила и неправда која јој је учињена јер није ослобођена у првом колу. Поводом ситуације огласио се и Стефано Вуков, Јеленин тренер, који је позвао и ПТПА да реагује.
Са пуним правом Јелена Рибакина била је љута када је видела да ће у првом колу имати противницу уместо да буде слободно, јер су уместо ње то слободно коло добиле Марија Сакари и Карлоин Гарсија.
Као разлог наводи се измена правила према којем се предност даје тенисеркама које морају да прођу дугачак пут, што су Сакари и Гарсија урадиле јер су у Токио стигле из Мексика где су играле завршницу тог турнира.
Дарија Касаткина - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
СПОРТ
Украјинка наставља по старом – нови ружан гест мотивисао Рускињу да је „пошаље кући“ /видео/
Међутим, до пред сам почетак Рибакина није била обавештена о тој измени, а потом јој је одузето да буде слободна иако је трећи носилац на том турниру. Због целе ситуације огласио се и Стефано Вуков, тренер Московљанке.
„Само да разјаснимо, нема објашњења шта је тачно слободно прво коло. Шта ово значи? Да ли додајемо слободна прва кола да бисмо помогли играчима који играју? Или да одузмемо зарађено слободно коло? И зар само рангирање није знак учинка? Прошле године смо дошли са финала у Европи и играли у Јапану два дана касније“, написао је Вуков који је истакао да је и Рибакина прошле сезоне морала да путује са једног краја света на други.
Јасно је Вуков истакао да систем који ВТА спроводи не функционише и зато је у помоћ позвао ПТПА, организацију коју је основао Новак Ђоковић, а која за циљ има да помаже играчима често баш у оваквим случајевима.
„Проблем је увек исти недостатак комуникације. Ово ће такође важити од Токија 500 до Пекинга 1000 следеће недеље. Четири тенисерке биће награђене с слободним првим колом. Већина тенисеркисе већ квалификовала за финални Мастерс па из ког разлога би уопште требало да се такмиче пре Канкуна? Разлог је тај што је већина турнира обавезна, а играчима се дају казне ако се не такмичите на њима. Играчи увек плаћају последице. Систем не ради. Маркетинг је ужасан јер сви можете да видите да се Елена квалификовала пре неколико недеља, а баш јуче је ВТА одлучио да објави нешто. Потребна нам је транспарентност. Сви играчи морају да разумеју шта се дешава. Престаните да кривите играче за грешке које је направио сам систем“, написао је Вуков који је уз поруку приложио и профил ПТПА на друштвеним мрежама како би и та организација видела објаву.
Рибакина је изреволтирана системом и приликом повлачења са турнира у Токију најавила је да ће тек проговорити о ВТА организацији.
„Као тенисерка желим да дам све од себе на терену и тренутно моје тело није спремно за то. Зато сам одлучила да послушам своје тело и да се повучем са турнира... Тема ВТА је друга тема о којој имам своје мишљење и јасно ћу га изнети у будућности”, поручила је Рибакина.
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
СПОРТ
Федерер пожелео Новака: „Волео бих да га видим“
Роман Сафијулин - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
Руси владају Кином: Роман направио чудо – Карен прекинуо пост
Марија Сакари - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
Гркиња била на мети осуда – а онда одлучила да се угледа на Руса: „Данил је паметан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала