- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српска левица“ распаметила Пиксија у Месијевом стилу /видео/

© AFP 2023 / ANTONIN THUILLIERАндрија Живковић
Андрија Живковић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
Пратите нас
Андрија Живковић игра се фудбала и делује незаустављиво не терену. Српска левица уписала је асистенцију и ефектан погодак у стилу Леонела Месија у великом дербију против Панатинаикоса у Атини који је завршен без победника (2:2), а све то испратио је с лица места и селектор Србије Драган Стојковић.
Пикси је у пратњи супруге снежане боравио на трибинама и трљао је руке због фантастичних партија српских репрезентативаца, Андрије Живковића, Филипа Младеновића и његовог имењака Ђуричића.
„Златни орлић“ Живковић је на седам утакмица грчке Суперлиге постигао четири гола, а против ПАО је наставио са старом праксом да погађа и асиситра када његов ПАОК игра дербије против „атинских зелених“, Олимпијакоса и АЕК-а.
Игру великих бројева игра Андрија Живковић у црно-белом дресу. Некадашњи члан Партизана постигао је против поменуте „велике тројке“ грчког фудбала чак осам голова уз пет асистенција.
Последњи је био право ремек-дело и подсетио је на нешто што је некада у дресу Барселоне с лакоћом изводио један од најбољих фудбалера свих времена Лионел Меси. „Отворено“ лево стопало и то без пријема из прве у голманов даљи, десни угао. Лопта је само „лизнула“ стативу, док је голман Панатинаикоса непомично стајао и погледо испратио Жилетову „завишу“ на путу ка мрежи.
Магија! И то чиста! У режији „српске убојите левице“ на асистенцију Тајсона која је нокаутирала ПАО и одушевила Пиксија.
Врхунска форма у којој је већ извесно време Андрија Живковић донела му је недавно нови уговор који је потписао са ПАОК-ом средином септембра, као и место међу 11 у националном дресу.
Нема дилеме да ће уколико овако настави, Живковић по десном крилу предводити Орлове против Мађарске у Будимпешти 14. октобра, у кључном мечу квалификација на путу ка Европском првенству у Немачкој 2024. године.
Српски судија Срђан Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
СПОРТ
Србији не ваља, Европа га цени – Јовановић на центру у Берлину
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
СПОРТ
Шта се дешава са Влаховићем и ко не говори истину?
Стефан Славковић Кепа (лево) и Марко Роксић Рокса, шампиони Европе у ПЕС-у - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
СПОРТ
Марко одбио да игра против тзв. Косова: „Лојалност према Србији изнад свега“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала