- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„1:0 за Путина“: Хилари Клинтон о порасту утицаја Русије у свету

© AP Photo / Gerry BroomeБивши председнички кандидат Демократске партије САД Хилари Клинтон
Бивши председнички кандидат Демократске партије САД Хилари Клинтон - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
Пратите нас
Пораст руског утицаја у свету заслуга је председника Русије Владимира Путина, изјавила је бивша државна секретарка Сједињених Америчких Држава Хилари Клинтон у интервјуу ТВ „Пи-Би-Ес њуз“.

„Путин и његов тим, који се бави операцијама вршења утицаја како прикривено, тако и јавно, желе да подрију демократске темеље и придобију политичке лидере на своју страну. Сматрам да Путин умногоме управо тако види своју улогу. Када видим да људи препричавају руске тезе које су први пут чули на телевизији Раша тудеј или их је први изговорио неки руски званичник, то је 1:0 за Путина“, истакла је она у интервјуу.

Клинтонова је додала да идеолошки и партијско-демократски јаз треба да буде превазиђен, а да већина конгресмена подржава Украјину.
Крајем протекле недеље амерички Конгрес је одобрио привремени буџет, који не укључује финансијску подршку Кијеву.
Након тога, Представнички дом америчког Конгреса изгласао је смену свог председавајућег, републиканца Кевина Мекартија који је планирао да средства у износу од 300 милиона долара која су намењена за обуку украјинске војске искључи из одбрамбеног буџета земље. Поред тога, прошле суботе, 30. септембра, истекао је рок трајања закона о ленд-лизу за Оружане снаге Украјине.
Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да је забринут због могућег одбијања Конгреса да настави да пружа помоћ Украјини због недавних дешавања у вези са финансирањем владе.
Заставе Украјине и САД-а - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
РУСИЈА
Запад је уморан од Украјине, спрема се за пораз
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала