- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Грк званично на клупи Звезде!

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASЈанис Сферопулос
Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
Пратите нас
Јанис Сферопулос, грчки кошаркашки стручњак, именован је за тренера прве екипе Црвене звезде, објавио је београдски клуб.
После отказа Душку Ивановићу, Јанис Сферопулос био је прва опција Црвене звезде, а потом је и званично потврђено да ће Грк преузети црвено-беле и то пред вечити дерби који се игра у среду. Уговор је потписан на две године.
Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
СПОРТ
Грчки стручњак стиже да „угаси пожар“ у Звезди
Сферопулос је током каријере водио Паниониос, Олимпијакос као и Макаби из ког је отишао прошле године у фебруару после чега није имао ангажман.
Наиме, према писању појединих медија Сферопулос ће већ у недељу одрадити и први тренинг са екипом.
„КК Црвена звезда Меридианбет жели пуно успеха нашем новом тренеру Јанису Сферопулосу који ће тим по први пут предводити са клупе већ у понедељак на утакмици 4.кола АБА лиге са ФМП-ом у Железнику“, наводи се у саопштењу црвено-белих.
Током тренерске каријере која траје више деценија, Сферопулос је прошао све: прво као тренер млађих селекција, касније као помоћник у више клубова: Аполону, Паоку, Олимпијакосу, ЦСКА, НБА лигашу Хјустону, да би након Колососа са Родоса (2008-2011), самостално водио и Паниониос из Атине (2012-2014), а онда и Олимпијакос из Пиреја са којим је освојио две титуле првака Грчке и играо два финала Евролиге 2015 и 2017.године. Проглашаван је и тренером године у Грчкој, а био је у више наврата и помоћник селектора репрезентације Грчке.
Од 2018-2022. године водио је екипу Макабија из Тел Авива са којом је освојио три титуле првака Израела и био такође биран за тренера године у тој земљи. Отказ је добио када прошле године Макаби није успео да уведе у финале Купа.
Звезда је у нову сезону када је реч о Евролиги ушла лошије него што се очекивало када се узме у обзир колико је новца уложено у појачања. Победу су остварили само против Асвела, док су уписали поразе од Жалгириса, Монака и последњи од Виртуса.
Јасно је да Грка чека тежак посао, али и лепа прилика да се покаже.
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
СПОРТ
Србин непоражен у НБА лиги
Светислав Пешић и Дејан Бодирога - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СПОРТ
Како је Пешић одлучио да је Бодирога капитен /видео/
Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СПОРТ
Душко Ивановић више није тренер Звезде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала