- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ласла је поново одушевио Санкт Петербург: „Лепо је вратити се“

© AP Photo / Frank Franklin IIНовак Ђоковић и Ласло Ђере
Новак Ђоковић и Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тенисер, учествовао је на егзибиционом турниру у Санкт Петербургу, а том приликом посетио је и Ермитаж. Истакао је да је уживао у Русији, а током турнира говорио је и о Новаку Ђоковићу за кога верује да се неће зауставити после овако успешне сезоне.
На ревијалном турниру у Русији Србију су представљали Ласло Ђере, Душан Лајовић као и Јанко Типсаревић. Тенисери су били подељени у две групе „Лавови“ и „Сфинге“, а победници су били представници Лавова у чијем су тиму били Типсаревић и Ђере.
Током турнира Ласло је говорио и о Новаку Ђоковићу, за кога сматра да се неће скоро зауставити.
„Не знам. Урадио је толико невероватних ствари и достигнућа, оборио скоро све рекорде, не чини ми се да ће скоро да се заустави. Његово тело је у сјајној форми. Како то успева? Мислим да је то његова тајна, све што ради сваког дана даје му способност да буде на оваквом нивоу у његовим годинама. Брине о свом телу, тренира и све то утиче“, рекао је Ђере о Ђоковићу.
Током УС Опена Ђере је био једини тенисер који је Новаку успео да узме сет, заправо два и чини се да је српски тенисер тада одиграо најбољи меч у сезони упркос томе што је изгубио.
„Рекао бих да сам се мало уморио после другог сета а он је почео да игра невероватно. Играо сам мој најбољи тенис у прва два сета, али је он подигао ниво од трећег. Имао сам још неке добре мечеве током сезоне, али то је био мој најбољи. После нисам играо на истом нивоу, али то зависи и од супарника. Против Новака знате да морате да играте апсолутно најбољи тенис“, присетио се Ђере.
За наредну годину Ђере нема планове јер верује да на тај начин постиже боље резултате.
„У ову сезону нисам ушао са великим очекивањима а испало је добро. Зато немам велика очекивања ни за наредну. Ова година је била дуга и тешка, али рекао бих да је била и успешна. Оставићу је иза себе са позитивним вибрацијама“, рекао је српски тенисер.
С обзиром да је турнир био ревијалног карактера Ласло је имао времена да обиђе Санкт Петербург.
„Леп је турнир, уживам. Други пут овде играм, био сам и на АТП турниру. Познајем место и увек је лепо вратити се. Навикли смо да играмо индивидуално, увек је лепо играти за тим. Увек смо нервозни и под тензијом, а овде је много опуштенија атмосфера иако се такмичимо.Волим да побеђујем, али волим и да се забавим. Да је регуларан тунрир, гарнтујем да не бих ишао у музеј. Био сам у Ермитажу, веома је лепо било. Видео сам Да Винчијево платно, феноменално је, као и остале слике и статуе“, рекао је Ђере.
Говорио је Ласло и о руском језику.
„Нешто разумем, не могу да говорим. Могу доста да читам, то ми је лакше од слушања“, закључио је српски тенисер.
На почетку године Ђере је био 70. тенисер света, а сезону је завршио на 33. месту.
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
СПОРТ
„Мама, тешко је, али прелепо“ – од дечака са пластичним рекетом до Новакове подршке и титуле
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
СПОРТ
Хамад је оборио рекорд, а Француз открио његово „најјаче оружје“: „Немогуће је...“
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
СПОРТ
Хамад „натерао“ Новака да се огласи и поручио: „Срећан сам што идем стопама Ђоковића“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала