- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Андреа о новој фази српског аса: Једва сам чекала Новака зликовца

© ANGELA WEISSАндреа Петковић
Андреа Петковић - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2023
Пратите нас
Ове сезоне Новак Ђоковић, први рекет света, играо је фантастично, а чини се да његова жеља за победом никада није била већа јер је сваку прослављао као никада раније. То је приметила и Андреа Петковић, немачка тенисерка српског порекла, којој се посебно свиђа „нови Ђоковић“.
Ситуације које су се Новаку Ђоковићу дешавале у протеклом периоду, почевши од депортације из Аустралије па до забране играња у Сједињеним Америчким Државама, као да су српског аса додатно ојачале.
Ове сезоне, када је могао да игра на свим турнира на којима је желео Новак је освојио седам трофеја, од тога три Гренд слема, а сваки тријумф био је прослављен бурно поготово на местима где није био фаворит па је морао да ућутује публику.
Андреи Петковић, тенисерки која је наступала за Немачку, а која је српског порекла, изузетно се допала верзија тог љутог Новака.
„Једва сам чекала еру Новака ’зликовца’, то је све што сам икада желела од њега. Одувек сам желела да преузме ту улогу и каже ’Толико сам бољи од свих и понашаћу се у складу са тиме. Викаћу на публику, слаћу пољупце онима који покушавају да ме омету, и освојићу све’. То сам желела од њега и срећна сам, прихвата ту улогу“, рекла је Петковићева, која је тениску каријеру завршила прошле године.
Осим што је Новака хвалила у том сегменту, Андреа је била фасцинирана и Новаковим патриотизмом због учешћа на Дејвис купу.
„Патриотизам Новака и Јаника треба истаћи неколико пута. И Ђоковић и Синер су много играли на крају сезоне, али су отишли у Малагу да се надмећу за своје земље. И дали су све од себе. Жртвовали су део свог времена и на њиховим лицима је могла да се види велика жеља за победом. Било је сјајно гледати их, њихови мечеви су били феноменални“, истакла је бивша немачка тенисерка.
Током каријере Петковићева је освојила седам трофејја, а на Гренд слему највише је стигла до полуфинала Ролан Гароса 2014. године.
Тенисерка је рођена у Немачкој где је њен отац Зоран радио као тренер. Било је говора о томе да је Андреа требало да наступи за ФЕД куп репрезентацију Србије, али до тога није дошло.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2023
СПОРТ
„Новак је захтеван шампион“
Јаник Синер Саша Зверев УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
СПОРТ
Синер можда није Алкарас – али га је бацио у сенку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала