- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Митровић је оставио иза себе Роналда, Кејна, Мбапеа и Холанда

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
Пратите нас
Александар Митровић тренутно је најбољи стрелац света у 2023. години, када се узму у обзир утакмице за клуб и за национални тим. Убојити Србин и оштрица Ал Хилала, постигао је укупно 27 голова на 30 утакмица, док је иза њега Хари Кејн из Бајерн са 26 голова, трећи је суперстар из Ал Насра Кристијано Роналдо са 25 погодака.
Угледни немачки сајт „transfermarkt.com“ који се бави разним информацијама везаним за фудбал, од којих је главни сегмент процена тржишне вредност играча, објавио је податак да је Александар Митровић на врху листе најбољих стрелаца у текућој години, када се Топ 10 лига, дода још Саудијска ПРО лига.
Просто је невероватно, али истинито да се на челу нестварних имена, врхунских фудбалера и убојитих голгетера налази један Србин. Одмах је било јасно да је реч о Александру Митровићу из Ал Хилала.
Не прође практично утакмица за популарни клуб из Ријада на ком Митрогол није затресао мрежу или асистирао. Голови су му у крви, како у клупском, тако и у репрезентативном дресу, што је константно потврђивао током квалификација Србије за пласман на Европско првенство у Немачкој.
Гол-машина из Смедерева постигла је округло 30 голова, а већ у петак имаће шансу да додатно поправи импресиван резултат, с обзиром на то да Ал Хилал од 16 часова игра против Ал Вехде првенствени меч Саудијске ПРО лиге.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
СПОРТ
Доживотна суспензија због нокаута судије
Митровићу у леђа гледају Хари Кејн који је у Бајерну наставио да тресе мреже, баш као што је то чинио у Тотенхему. Оборио је већ неколико рекорда Енглез, и он је на 24 утакмице ове сезоне у свим такмичењима када се гледају репрезентација и клуб постигао 26 голова.
Трећи на листи најбољих стрелаца је португалски суперстар Кристијано Роналдо, који је на коти 25, док је звезда Пари Сен Жермена Килијан Мбапе, постигао 24 голова на исто толико утакмица.
Ерлинг Холанд из Манчестер ситија је пети са 22 поготка на 26 утакмица, следи Павлидис из АЗ Алкмара са 21. голом на 29 утакмица, идентичан учинак има Хименез и Фејенорда, следе Талиска, Жираси и Лукаку, који су се у стрелце уписали по 19 пута.
Александар Митровић је постигао 22 гола за Ал Хилал, док је преосталих пет дао у дресу Србије, с којом је после 24 године изборио пласман на Европско првенство у Немачкој 2024. године.
Фантастичну сезону и годину, Митрогол је крунисао и добијањем нове „Златне лопте“ у избору за најбољег фудбалера Србије у 2023. година.
Детаљ са утакмице Србија- Шведска - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
СПОРТ
Спутњик сазнаје: Србија и Русија чекају „зелено светло“ ФИФА и УЕФА
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала