- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Стејт департмент: САД ће удвостручити обуздавање Северне Кореје због сарадње са Русијом

© Sputnik / Yuryi AbramochkinВашингтон
Вашингтон - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе планирају да удвоструче напоре за обуздавање Северне Кореје због развоја њеног партнерства са Русијом, а такође ће покушати да пооштре санкције усмерене на трговину Москве и Пјонгјанга, изјавио је помоћник државног секретара САД за послове Источне Азије и Тихог океана Данијел Критенбринк.
Према његовим речима, у текућим условима Вашингтону не преостаје ништа изузев да удвостручи свој потенцијал обуздавања, настави јачање билатералне алијансе како са Републиком Корејом, тако и са Јапаном, унапређујући текући трилатерални рад (са Сеулом и Токијом), укључујући у области безбедности.
„Поред тога, треба да наставимо рад не само у трилатералном формату, већ и са широм међународном заједницом, како би се пооштриле санкције које смо увели онима који помажу трговину Русије и Северне Кореје“, истакао је Критенбринк у говору у оквиру Одбора за страна питања Представничког дома америчког Конгреса.
Подсетимо, руски председник Владимир Путин боравио је 18. и 19. јуна у дводневној званичној посети Пјонгјангу, током које је потписан нови међудржавни Споразум о свеобухватном стратешком партнерству Русије и Северне Кореје.
Споразумом се постављају обимни задаци и смернице за продубљивање руско-корејских веза на дужи рок. Он предвиђа, између осталог, помоћ у случају агресије на једног од потписника документа.
Путин је поручио да јужнокорејске власти немају разлога за бригу, јер оне, колико је познато, не планирају агресивна дејства против Северне Кореје.
Министарство спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
РУСИЈА
Москва: Споразум са Пјонгјангом — упозорење за оне који проблеме решавају војним путем
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала