Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одређен притвор осумњиченом за терористичко удруживање у вези са нападом на жандарма у Београду

CC0 / Unsplash/ Matthew Ansley / Затвор
Затвор - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Пратите нас
Судија за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду одредио је притвор до 30 дана И.Г. осумњиченом за терористичко удруживање, а у вези са нападом на Жандарма испред амбасаде Израела.
Притвор му је одређен јер постоје особите околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и с обзиром на то да је основано сумњив да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, саопштено је из тог суда.
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић је раније саопштио да је реч о Игору Деспотовићу који је већ осуђиван за позивање на вршење тероризма.
Деспотовић се сумњичи да је био у контакту са Милошем Жујовићем који је у суботу испред израелске амбасаде из самострела у врат погодио Жандарма који је обезбеђивао амбасаду.
Рањени Жандарм је у самоодбрани савладао нападача, који је од задобијених повреда преминуо.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала