- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда му није дала шансу, а на северу му већ скандирају име /видео/

© Фото : ФК Црвена звездаОхи
Охи - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Две утакмице и два гола били су савршена препорука да навијачи Брондбија заволе Охија Омоиџуанфа, који, стиче се утисак, неоправдано није добио прилику у Црвеној звезди да покаже да је рођен за највећу сцену. Пустила га је олако Звезда, а Охи је већ на северу, у Данској, доживео да му навијачи новог клуба скандирају име!
И заслужио је! Тако је било и када је стигао из Норвешке на Маракану, јер су га експресно Делије заволеле.
Чинило се да ће љубав потрајати јер је Охи погађао практично у сваком мечу по доласку у редове српског шампиона, али су се ствари брзо промениле.
Преселио га је Дејан Станковић на клупу, сви остали су добијали шансу пре њега и Охи је патио. Најбољем стрелцу норвешког шампионата који терорисао противничке одбране и голове у дресу Молдеа, клупа је постала природно окружење и то га је болело.
Ипак, није желео да оде, желео је да се бори, али му је и та прилика ускраћена. Ни продаја Милана Павкова није утицала да се његов статус промени.
Чекао је и дочекао Охи да заигра у Суперлиги против Јавора на дебију Станковићевог наследника Милоша Милојевића и дао је гол, али му је судбина унапред била одређена, а то је растанак са Звездом.
„Речено ми је да је боље да нађем нови клуб и да ће ми давати све мање шансе да играм. Покушао сам да их убедим да желим да останем и да се борим за своје место, јер сам знао да је то нешто што ћу моћи да урадим. Порука коју сам добио била је да нећу добити минуте и да би требало то да урадим, да одем. Разговорао сам са господином Милошем Миллојевићем после друге утакмице и рекао му коју сам поруку добио од управе и питао да ли жели да останем или не. Рекао ми је: 'Да сам дошао пре три недеље ти би остао, ал је сада Црвена зведза у процесу потписивања нового нападача'“, написао је Охи на друштвеним мрежама по одласку са Маракане.
Охи - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
СПОРТ
Из Звезде негирају, али Охија само корак дели од дреса Брондбија
Раширених руку дочекан је у Данској, где је Брондби за обештећење од око десет милиона норвеших круна, што је око милион евра, добио Охијев потпис. А високи нападач је експресно показао да није заборавио да постиже голове и да су му они у крви.
Једноставно, претплаћен је на њих. Чим је стигао нашао се у стартној постави против Хорсенса у гостима и на указано поверење је узвратио поготком, на старту другог полувремена, а екипа је на крају славила рутинску победу - 2:0.
Како је почео, тако је и наставио пред навијачима Брондбија. У двобоју са Рандерсом успео је да погоди већ у првом минуту, и било је то довољно да разгали навијаче и уђе у њихова срца.
Истина, Брондби је на крају просуо победу у 94. минуту, дозволивши ривалу да изједначи 2:2, али је скандирање навијача и оно што је грмело са трибина: „Охи, Охи“, најбоља потврда да су га брзински заволели.
Нема сумње да је Охи то заслужио, јер има харизму да се брзо „увуче под кожу“ својом искреношћу, непосредношћу, само је најважније да та љубав не буде осуђена на пропаст као она са Црвеном звездом, где му нису пружили прилику да се бори да остане.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
СПОРТ
„Српска хоботница“ је поново одушевила Америку /видео/
Бајерн - Брселона - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
СПОРТ
„Блицкриг“ Бајерна пресео Левандовском /видео/
Спортинг Лисабон - Тотенхем - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
СПОРТ
Тотенхем прегажен у Лисабону, Интеров марш кроз Чешку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала