- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лавров: Потписници Минских споразума признали да су они били потребни за припрему рата са Русијом

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Пратите нас
Потписници Минских споразума бивши украјински лидер Петро Порошенко, некадашња немачка канцеларка Ангела Меркел и бивши француски председник Франсоа Оланд, отворено су признали да су ови споразуми бити потребни за припрему рата против Русије, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Током заједничке конференције за медије са својим египатским колегом Самехом Шукријем, Лавров је рекао да је „на молбу египатских пријатеља“ Русија пружила детаљне информације о догађајима који су повезани са специјалном војном операцијом у Украјини.
Дипломата је, поред тога, поручио да руске Оружане снаге предузимају све мере како плановима Запада у Украјини не би било суђено да се остваре и они се неће остварити.
Према његовим речима, Русија прати како се на Западу одвија дискусија о даљем пумпању Украјине све озбиљнијим наоружањем, укључујући офанзивно.
„Ми све то видимо и не само да пратимо, већ и предузимамо потребне мере како се не би допустили даљи покушаји претварања Украјине у још већу претњу нашој безбедности“, поручио је дипломата.
Он је, такође, подвукао да ма шта говорили руски западни партнери и како год покушавали да оправдају своје акције у оквиру пумпања Украјине оружјем, сви одлично схватају да се ради о томе да је НАТО већ одавно директно умешан у хибридни рат против Русије.
Претходно је бивши украјински председник Петро Порошенко у документарном филму „Путин против Запада“ ТВ Би-Би-Си изјавио да је за време постојања Минских споразума Кијев могао да ојача војску и окрене Запад против Москве.
Почетком децембра, Меркелова је изјавила да су Мински споразуми били покушај да се Кијеву пружи време за јачање. Одмах за њом то је потврдио и бивши француски председник Франсоа Оланд. Према његовим речима, тадашња геополитичка ситуација није ишла у корист Украјине, а Западу је била потребна пауза.
Руски председник Владимир Путин прокоментарисао је да је изјава Меркелове за њега изненађујућа и разочаравајућа.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
РУСИЈА
Кремљ: Порошенко, Меркелова и Оланд потврдили да су Мински споразуми за њих били само параван
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала