- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хоће ли Србија кренути у „операцију Базел?“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
Пратите нас
Фудбалски савез Србије, тачније његов спортски сектор, успешно је спровео „операцију Самарџић“ претходних дана, а док чекамо исход преговора са Бајчетићем из Ливерпула, појавио се још један „српски син“ на фудбалској мапи. Зове се Даријан Малеш (21) и наступа за швајцарски Базел на позајмици из Интера.
Миле Свилар, Стефан Митровић, Немања Мотика, па Владан Ковачевић и Лазар Самарџић рођени су или стасали у иностранству, али су прихватили понуду да обуку дрес фудбалске репрезентације Србије, земље из које вуку порекло.
Ако све буде како се надамо и очекујемо, њиховим стопама би могао да крене и Стефан Бајчетић, талентовани везиста Ливерпула са којим се такође воде преговори.
У међувремену, на радару Фудбалског савеза Србије појавило се још једно име талентованог фудбалера који је растао и развијао се далеко од отаџбине.
Ради се о Даријану Малешу (21), фудбалеру родом из швајцарског Луцерна, који привлачи пажњу партијама у дресу Базела на позајмици из Интера. Као талентовани 19-годишњак, Малеш је у септембру 2020. прешао из Луцерна у Милано за 2,5 милиона евра.
У међувремену је боравио на позајмици у Ђенови, да би ове сезоне експлодирао у дресу Базела где је на 28 утакмица постигао девет голова и уписао 10 асистенција. Швајцарски клуб има опцију да га откупи на крају сезоне, али Малеша брине нешто друго.
Чак је и његов агент недавно изразио незадовољство чињеницом да талентовани нападач још увек није добио позив селектора Швајцарске Мурата Јакина, да наступи за репрезентацију земље у којој је рођен и за коју је играо 11 пута као омладинац.
Малеш може да покрије практично све позиције у нападу, али је најкориснији је у улози офанзивног везисте или десног крила. Висок је 189 центиметара, продоран, има добар ударац левом ногом и главом.
Специјалиста је и за извођење прекида, па би спортски сектор ФСС-а предвођен селектором Драганом Стојковићем Пиксијем требало да обрати пажњу и проба да га ангажује пошто има српско порекло.
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Шта Србија добија што Немачка није хтела?
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СПОРТ
Лазар је изабрао Србију!
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Црвени аларм у Шпанији због Стефана и Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала