- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП о ситуацији у Грузији и Молдавији: САД стварају нове напетости на нашим границама

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Русија је забринута због ситуације у Грузији и Молдавији, јер Сједињене Америчке Државе раде на стварању нових жаришта напетости на границама, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Александар Грушко.

„Брине нас ситуација у Грузији и Молдавији, јер су то земље које су далеко од Америке, која покушава да им наређује шта да раде, а шта не. То су наши директни суседи и видимо да САД са својим сателитима раде на стварању све новијих жаришта напетости на нашим границама“, рекао је он новинарима.

Према његовим речима, Вашингтон покушава да организује неко геополитичко такмичење у зонама које су кључне, чак и из географских разлога, по безбедносне интересе Москве.

Ситуација у Грузији и Молдавији

Претходно су у Тбилисију почетком марта, након што је парламент Грузије у првом читању усвојио прву верзију нацрта закона о страним агентима, избили протести на којима су се демонстранти сукобљавали са полицијом. Услед великих нереда, као и после поруке председнице Грузије да подржава захтев за повлачењем спорног нацрта закона, парламент Грузије је у другом читању већином гласова одбацио предлог закона о страним агентима.
У Молдавији већ неколико дана трају протести незадовољних грађана, а у недељу је у престоници те земље одржан још један масовни протест против повећања цена и тарифа. Демонстранти су позвали владу да плати грејање и рачуне за струју и затражили оставку председнице Маје Санду и целе владе.
РФ
 - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
РУСИЈА
Америка отвара и други фронт против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала