- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда је „угашена“, a Партизан чека пакао за „рајско предворје“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашки дерби Звезде и Партизана
Кошаркашки дерби Звезде и Партизана - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
Пратите нас
Пет кола пре краја регулрарног дела Евролиге у игри су још три карте за Топ 8, за које се бори чак седам клубова, међу којима је и Партизан. Црвена звезде је „угашена“ у Барселони и остала је и математички без шанси за плеј-оф.
Звезда је била надомак сензације у Каталонији, али је на крају положила оружје пред Барселоном.
Тај пораз означио је крај наде црвено-белих да могу до пласмана у Топ 8.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Богдан подесио нишанске справе за рушење шампиона, Лејкерси пали уз звук сирене

„Ми сносимо највећу одговорност, јер смо велики број утакмица изгубили на необичан начин. Ово је кошмарна сезона, али се ми још држимо у оквирима циљева које смо зацртали. Освојили смо један трофеј, а пред нама су још два. Никада се нисмо 'палили' на фајнал-ејт“, рекао је председник клуба с Малог Калемегдана Небојша Човић, гостујући на РТС-у.

С друге стране, Партизан је после велике борбе и преокрета успео да нокаутира актуелног првака Европе – Ефес усред Истанбула и да остане у одличној позицији пред врхунац драме и расплет у Евролиги који нас очекује.
Паклених пет утакмица које воде у „рајско предворје“, и разигравање с најбољим екипама Старог континента.
Већ смо писали о томе да је црно-белом „парном ваљку“ који с клупе предводи најтрофејнији тренер Европе Жељко Обрадовић неопходно да буде на 50 одсто усшепности у самој завршници.
Тада је до краја било једно коло више, те је рачуница била да од шест утакмица Партизан мора да реши у своју корист три. Први испит у гротлу дворане „Синан Ерден“ успешно је положен, и сада једином српском представнику који конкурише за плеј-оф Евролиге, преостаје да од наредних пет утакмица оствари две победе.
Партизан је тренутно седми на табели, испред њега је Макаби Тел Авив са идентичним скором од 16 победа и 13 пораза, док осмопласирана Басконија има скор 15-14.
Осим три поменуте екипе, кандидати за Топ 8 и три места у последњих пет кола су још: Жалгирис, Валенсија, Ефес и Виртус Болоња.
Ученици Жељка Обрадовића, који су недавно у дербију АБА лиге савладали љутог ривала Црвену звезду и засели на чело регионалног такмичења, у наредном колу Евролиге дочекују у „Београдској арени“ Олимпијакос (24. март, 20 часова).
Већ тада би могли корак ближе да приђу циљу. После Грка, Партизан дочекује Барселону (28. март), а два дана касније на ноге им стиже још један шпански гигант – Реал Мадрид (31. март).
У претпослењем колу црно-бели иду на ноге Монаку, који је већ оверио визу за Топ 8, док је поелдње коло резервисано за акцију пред београдском публиком, када ће Партизан угостити Панатинаикос, који је прежаљен.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
Жељкове истанбулске враголије: Колико далеко може Партизан?
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Јокићева генијалност у једном потезу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала