- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак после победе пожелео да се Надал врати на терен – српски ас открио шта му доноси мир

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, после пласмана у четвртфинале Ролан Гароса на конференцији за медије пожелео је Рафаелу Надалу брз опоравак после операције, а потом је открио и шта му доноси највећи мир током турнира.
Има Новак Ђоковић разлога да буде поносан на себе јер бриљира на париској шљаци. Међутим, одмах после пласмана у четвртфинале српски ас фокусиран је на наредни дуел против Карена Хачанова.
„Поносан сам, али је моја пажња већ усмерена на четвртфинале и Хачанова. Знам шта је мој циљ. Игра коју сам пружио ми даје додатно самопоуздање. Радујем се следећем мечу. Увек пратите жреб и игре најбољих играча, правите анализе сваког играча, пратите шта се дешава. Највећа пажња усмерена је на себе, на начин на који треба да играш и да добијеш следећи меч и да гледаш наредни корак. Пратим и друге наравно“, објаснио је Новак.
На питање да ли је видео да се Рафаел Надал оперисао српски ас одговорио је пожелевши Шпанцу брз опоравак и повратак на терен јер смтра да је он потребан тенису.
„Био му је рођендан, објавио је да се оперисао. Ја сам у каријери имао само једну операцију, лакта и знам колико је тешко вратити се. Понекад је то неопходно, али је нешто што не желите. Код њега се то дешавало чешће, не знам колико је озбиљна повреда, ако је био на операционом столу значи да није било другог решења. Надам се да ће се брзо оправити и да ћемо га гледати следеће сезоне. Важан је за тенис, једна од највећих легенди, желимо да га видимо. Најавио је последњу сезону у каријери…“, прокоментарисао је Ђоковић.
Посебну подршку Новак је са трибина имао од своје деце, сина Стефана и ћерке Таре који му доносе мир и спокој и дају снагу.
„Много ми дају позитивне енергије, мира и спокоја. То је најбитније. Ја сам тип особе који се брзо узбуди. Сва халабука око турнира, очекивања, жеља, циљева, све се то скупи, онда човек осети ту тензију – она јесте покретач и мотивациони фактор, али танка је линија, може да пребаци врло брзо у анксиозност. Њихово присуство ми даје мир, скреће ми мисли са тениса, даје ми равнотежу. Захвалан сам што су дошли на пар дана, сад иду због школе. План је да се врате за викенд , ако дођем до финала. Захвалан сам што су ту, Стефан је хтео да буде са мном од раног јутра, од загревања, теретане, онда на тренингу, за друштвену игру коју играмо, јело… Све је хтео прође. Они су моји анђели и ван терена и на терену ми много помажу“, истакао је српски ас.
Током меча против Алехандра Давидовича Фокине Новак је слушао гласне звиждуке са трибина, а они су могли да се чују и против Хуана Пабла Вариљаса. Поред тога Србин не жели да буде схваћен погрешно већ поручује да је осетио и подршку.
„Нисам рекао да публика показује непоштовање прошли пут. Већина је добра, пружа подршку, али да има индивидуалаца који праве проблеме. Нисам рекао да је публика у глобалу показала непоштовање. Дала ми је подршку и против Вариљаса, осетио сам се лепо, захвалио сам им се приликом интервјуа на терену“, рекао је Новак.
Посебно поштовање Французи укажу српском тенисеру када проговори на њиховом језику.
„Обично себе охрабрујем на српском. Рекао бих да је то начин поштовања, када дођеш у неку земљу, да пробаш да причаш на том језику, тако се приближиш људима, онда они покажу веће поштовање. Увек су ме језици привлачили, од малих ногу. Тренирао сам у Немачкој, тамо сам учио немачки и енглески, па италијански, француски и шпански су ми океј. Што више језика знаш, онда добијаш више поштовања. Кад покажете труд, онда људи то знају да цене“, објаснио је Новак.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Карлос „ископирао Новака“ – Шпанац фуриозно до четвртфинала
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
„Новак је један од најбољих у свим спортовима – обориће рекорд“: НБА ас упоредио Србина са Џорданом
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Ђоковић послао у историју Надалов рекорд у Паризу: „Поносан сам!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала