- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Откривена је Алексина „тајна“ /фото/

© Фото : ФИБААлекса Аврамовић
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Пратите нас
Неке од најбољих одбрана Мундобаскета виђене су од стране Алексе Аврамовића, српског кошаркаша, који је Србију својом дефанзивом водио до финала. Његово припреме за Светско првенство нису почеле када и осталим саиграчима, све је кренуло тамо одакле је све и кренуло – из Чачка.
Рекао је Богдан Богдановић да су за пласман Србије у финале Мундобаскета заслужни напорни тренинзи, а иако су се Орлови заједно спремали за пут на Филипине, један од њих тренирао је и раније.
Алекса Аврамовић је пре припрема отишао у родни Чачак где је вредно тренирао, чак и после веома напорне сезоне у Партизану, обележене драматичним утакмицама, дугим серијама у плеј-офовима и његовим повредама.
Алекса није часио часа, бацио се на јак тренинг у свом родном Чачку, а како ради један професионалац могли су да виде и јуниори КК Чачак 94.
Посебно је занимљиво да је Аврамовићеве тренинге надгледао Марко Мариновић, помоћник селектора Светислава Пешића.
Резултати рада су очигледни, Алекса је прави моторино српске екипе која је ушла у финале Мундобаскета, многи су се вероватно питали одакле му толико енергије са којом улази у сваку утакмицу и просто носи цео тим са собом, али је сада и њима јасно – тајна успеха српске кошарке, али и Аврамовића има у себи два појма, рад и Чачак.
Србија Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Селектор Канаде после пораза: Није Србија победила, већ смо ми изгубили
Никола Јокић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Богдановић открио: Јокић нам се јавља после сваке утакмице
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Европско финале Мундобаскета – познато када се Србија и Немачка боре за злато
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала