- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука спаса за Милан и крупне речи тренера: „Играч који решава утакмице“

© Tanjug / SpadaЛука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
Пратите нас
Лука Јовић је потврдио да се налази у вансеријској форми, јер је само минут од уласка на терен одлучио победника у Фросинонеу (3:2) за нову „тројку“ Милана. Србин који је васрксао у последње време и озбиљно се поново намеће селектору Драгану Стојковићу, дочекао је нове крупне речи од тренера Стефана Пиолија.
Јовић је недавне повреде двојице главних нападача „росо-нера“ Оливијеа Жируа и Рафаела Леаа искористио максимално, али се њиховом повратком на терен поново преселио на клупу, с које стрпљиво вреба шансу.
Кад год му Пиоли да знак да „је време“ Јовић као својевремено у дресу Ајнтрахта из Франкфурта и Црвене звезде уђе на терен и одради посао – пронађе пут до мреже.
Против Фросиненеа му је било потребно око шездесет секунди. Ушао је у 80. минуту, да би већ у следећем нападу задао коначан ударац домаћину и био лука спаса Милана.
„Јовић је играч који одлучује утакмице. Можда нема толико минута на терену, али максимално користи време које добије. Увек сам га сматрао одличним фудбалером и свакога дана му дајем подстрек за даљи напредак“, изјавио је Пиоли.
Лука ког није било на претходним окупљањима Орлова због пада форме, коначно је поново онај прави, и уколико тако настави, јасно је да ће Пикси бити на мукама, с обзиром на то да су у фантастичној форми и Душан Влаховић и Александар Митровић.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
СПОРТ
Болно признање Влаховића о Србији у Катару: „Нисам био спреман“
Јовић је пре Фросинонеа погодио против Удинезеа за изједначење (2:2), да би на крају росо-нери стигли до три бода у судијској надокнади.
Погађао је Јовић у два наврата против Салернитане у Купу Итаилје, био је стрелац и против Салернитане, па је јасно да је поново жељан лопте и фудбала и да подсећа на оног Луку који је немилосрдно терорисао мреже и противничке голмане у дресу Ајнтрахта, после чега га је за 60 милиона евра купио Реал Мадрид.
Јовић је ове сезоне за Милан у Серији А постигао пет голова уз једну асистенцију, што је и те како запажен резултат када се узме у обзир минутажа коју има уласком са клупе.
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
СПОРТ
Крај најдуже саге у историји фудбала – Мбапе напушта Париз
Обала Слоноваче - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
СПОРТ
„Слонови“ имају девет живота – „Бафана Бафана“ слави бившег везисту Партизана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала